Ποιοι είμαστε;
Turning Interest Into Action
Ιδρυθείς τον Αύγουστο του 2020, το The Law Project είναι ένας νεοσύστατος φοιτητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός καθοδηγούμενος από προοδευτικές ιδέες, καινοτόμες και τολμηρές δράσεις και ισχυρά θεμέλια ομαδικότητας και συνεργασίας.
Μέσω της διοργάνωσης ομάδων Law Clinics, Legal Workshops, Judgements Commentary, Round Table Discussions και Open Discussion Clubs αποσκοπεί στην προώθηση της νομικής επιστήμης και έρευνας.
Σήμερα μετρά τουλάχιστον 200 ενεργά μέλη που εμπλέκονται στις δραστηριότητές του και περισσότερους από 2.000 ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Γνώρισε την ομάδα μας!
Σοφία Κούτρα
Co- Founder & Executive Director
Η Σοφία Κούτρα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών και ιδρύτρια του Οργανισμού The Law Project.
Έχει παρακολουθήσει Summer School στο Πανεπιστήμιο της Ριέκα, στη Κροατία, με θέμα τη Διπλωματία και το Διεθνές Δίκαιο, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων, με έμφαση στη λειτουργία της ΕΣΔΑ, παρεχόμενων από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εκτός αυτών, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και προσομοιώσεων διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων, σχετικά με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενεργειακής διπλωματίας κλπ.
Ούσα εξίσου άμεσα ενδιαφερόμενη και για τον κλάδο του Αστικού Δικαίου έχει ολοκληρώσει σχετικό κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Harvard.
Παράλληλα, αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα “Lawspot” και κείμενα της - νομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος- έχουν δημοσιευθεί από το “Antenna News”.
Τέλος, το έτος 2020 διακρίθηκε ως η καλύτερη αγορήτρια στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης, στην Πολιτική Δικαιοδοσία, και η ομάδα της χάρισε τη πρώτη θέση, και για πρώτη φορά, στη Νομική Αθηνών.
Μαρία Παζιωτοπούλου
Co- Founder & Executive Director
Η Μαρία Παζιωτοπούλου είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδρύτρια του Οργανισμού "The Law Project".
Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και προσομοιώσεων. Μεταξύ αυτών, στο Συνέδριο Προσομοίωσης της λειτουργίας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δικής (Πολιτική Δικαιοδοσία), όπου και η ομάδα της κατέκτησε για πρώτη φορά στην πολυετή πορεία του θεσμού την 1η θέση για το ΕΚΠΑ.
Έχει παρακολουθήσει κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων (Online Courses) με θέμα την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το σύστημα της ΕΣΔΑ, παρεχόμενων από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Προσφάτως, ολοκλήρωσε επιτυχώς κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων παρεχόμενων από το Πανεπιστήμιο Harvard αναφορικά με το Δίκαιο των Συμβάσεων.
Τέλος, παράλληλα με το τελευταίο έτος των σπουδών της απασχολείται πλήρως σε Δικηγορική Εταιρεία που έχει ως αντικείμενο τη Διανοητική Ιδιοκτησία, τομέα στον οποίο επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο μέλλον.
Παναγιώτα Μητράκου
Director - Τομέας Διεθνούς Δικαίου
Η Παναγιώτα Μητράκου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από τα μαθητικά της χρόνια δραστηριοποιούνταν ενεργά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (EYP) ενασχόληση την οποία συνέχισε και κατά τις σπουδές της.
Παράλληλα, το έτος 2020 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου Philip C. Jessup ούσα μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, απασχολούμενη με ζητήματα παγκόσμιων πολιτικών και κυβερνοασφάλειας. Πρόσφατα κατείχε τη θέση Κριτή σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης.
Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης καθώς και πολυάριθμα μαθήματα σε ειδικότερους τομείς Διεθνούς Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Leiden και του Yale.
Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το Δημόσιο όσο και για το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.
Θεοδώρα Λιαμέτη
Director - Τομέας Διεθνούς Δικαίου
H Θεοδώρα Λιαμέτη είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και πλέον ασκούμενη Δικηγόρος, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στις διεθνείς σχέσεις στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολυάριθμα συνέδρια και προσομοιώσεις οργάνων διεθνών οργανισμών και διακρίθηκε σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς εικονικής δίκης, στο διεθνές αεροπορικό και διεθνές δίκαιο του διαστήματος αντίστοιχα.
Επιπλέον, έχει φοιτήσει για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Muenster της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση τόσο στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Ινστιτούτο Διαστημικού Δικαίου και Δικαίου των Τηλεπικοινωνιών στο Παρίσι.
Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ στο παρελθόν αρθρογραφούσε σχετικά με επίκαιρα ζητήματα διαστημικού δικαίου.